Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2017 19:32 - Би Би Си: "Chemtrails" да бъдат признати за нов тип облак
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 740 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Би Би Си: "Chemtrails" да бъдат признати за нов тип облак
25 март, 2017 Шон Адл-Табатабай Конспирации

image


Според Би Би Си, Chemtrails трябва да бъдат официално признати като нов тип облак в Международния Cloud Atlas. 


Според Би Би Си метеоролог Джон Хамънд, пътеки, оставени в небето от самолети, известни от мнозина като "Chemtrails, сега ще бъде добавен към официален референтен облак енциклопедия, консолидирането им статут на научно признати феномени.

В наши дни вие ще погледнете към небето и да видите облаци, направени от самолети. След като те са направени могат и да останат в продължение на дни ", казва Джон Хамънд.

BBC Science  съобщава:

Сега, обхващащ ерата на цифровите технологии, на нови атлас първоначално ще бъдат достъпни като уеб портал и достъпни за обществеността за първи път.

Световната организация за метеорологичната (СМО) публикува атласа, а също така има последната дума за съдържанието, включително добавянето на "новите" облаци и облачни функции.

Добавени са Този път 12 нови термини. Най-известният от тях е asperitas, което означава грубо като на латиница, както облаците могат да изглеждат като мятане на вълните в морето, когато се гледа по-долу.

Тези облаци първо бяха регистрирани над Айова в САЩ през 2006 г., но скоро порой от подобни изображения от цял свят, започна да се излива в с Поскъпването общество облак , тялото гражданин наука.

Те започнаха да лобира СМО за официалното признаване на типа на облак. Но фактът, че тя вече е официално включен дойде като нещо, от изненада.

"Обратно през 2008 г., си мислех, шансовете това да стане официално са наистина минимални", каза Гавин Pretor-Pinney, президент на обществото.

"В началото на СМО казваха, че нямат планове за извършването на ново издание, но с течение на времето мисля, че те започват да осъзнават, е налице интерес сред обществеността в облаците и е необходимо за този интерес да бъде информиран един, има необходимост от този авторитетен работа. "

Asperitas става първата добавянето на нова разпознаваем срок от 1953 г. В допълнение, също са добавени няколко други допълнителни характеристики на облаци включително cavum, Cauda (известен като опашка облак), fluctus и murus (известни като облак стена).

По отношение на начина, по който СМО класифицира облаци, те са също добавя един нови "видове" - на volutus или преобръщане облак ниско хоризонтална тръба с форма на облачна маса, която изглежда да се търкаля около хоризонтална ос.

Ключов елемент в развитието на атласа е влиянието на технологиите. Хората по цял свят са в състояние да улови и обмен на изображения на своите смартфони на мимолетни облачни образувания.

"Хората не трябва да бъде официален наблюдател време, те не трябва да бъдем обучени тънкостите на Международния Cloud Atlas, те просто се", което е невероятно "и да направите снимка и да ни го изпратите, и са в центъра на тази мрежа може да се забележи модел ", каза Гавин Pretor-Pinney.

В атласа също включва разпознаване на процесите, които могат да доведат до образуване на облак, облаци, които възникват от пожари сега се класифицират като flammagenitus.

Подобно петна от облак, които се образуват над гори и над водопада са представени, но и един от най-широко вижда функции в небето, contrails образувани от изгорелите газове на самолети, са дадени по-голяма степен.

"В наши дни вие ще погледнете към небето и да видите облаци, направени от самолети. След като те са направени могат и да останат в продължение на дни ", каза BBC метеоролог Джон Хамънд.

"Това е един пример за това как от решаващо значение познания по физика на облаците - това не е само естетически, познанията ни за облаци все още е доста ограничен."

Новият атлас признава също някои функции време, че не всеки може да се съгласи да се разглеждат като облаци. Те включват дъги, ореоли, снежни дяволи и градушка.

"Налице е замъглено ръба между това, което е облак и каква е лист градушка, падащи от небето", заяви Джон Хамънд.

"Има сиви зони по ръба на това. Всички видове оптични ефекти могат да бъдат определени като облаци, били те ореоли или сняг дяволи дъги, но аз съм малко старомоден и аз се борят с включването на дъги като облаци. "

Хамънд е убеден, че ще има много нови записи в бъдеще, докато обществото остава ангажиран в темата и той смята, че отварянето на атласа чрез уеб портал е много добро нещо за тази цел.

Гавин Pretor-Pinney от Cloud Поскъпването общество е съгласен, че отварянето на атласа е огромен положителен.

"Стойността на атласа е, че той насочва вниманието ни към небето и като научите името на формациите, това е начина, по който се обърне внимание и стойността, което виждаме около нас.

"Давайки език на формите на нашата атмосфера ние помагаме на хората да ценят нашата атмосфера и да се обърне внимание на въздействието ни върху него."



Тагове:   би би си,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39752280
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031